Hypotheekrente opnieuw gedaald

Geplaatst op 20-11-2014

In de vorige nieuwsbrief berichten wij u al dat de hypotheekrente in Nederland naar een historisch dieptepunt is gezakt. Maar het lijkt of er geen einde aan komt: de Nederlandse hypotheekrente blijft maar dalen. Sinds kort bedraagt de laagste hypotheekrente met een 10 jaar vaste termijn nog maar 2,85% procent! Opnieuw een record. Het financieren van een woning was nog nooit zo goedkoop als nu.

Woningprijzen lopen op!
De hypotheekrente is dus extreem laag. Het aanbod van koophuizen neemt langzaam af, maar is nog steeds ruim. De kans op een stijgende hypotheekrente is voor de korte termijn klein. Dit geldt echter niet voor de woningprijzen. Die lopen op dit moment langzaam op en hebben nog heel veel verloren waarde in te halen. Kortom nu is de tijd om te kopen misschien wel het gunstigste tot nu toe. Aan de hypotheekrente ligt het niet, het is eerder de kans op prijsstijgingen waardoor wachten tot het voorjaar een risico is.

Wil je weten wat je maximaal kunt lenen en wat in jouw situatie de ideale hypotheek is? Kom dan naar de open dag en maak met Harry van der Pol van OZP financieel adviseurs een afspraak.

Wilgenwende Dordrecht

Contactpersonen Wilgenwende

OZP Makelaars
Makelaar

OZP Makelaars