Officiële start bouw Wilgendaal, onderdeel van het te ontwikkelen woon- en leefgebied Wilgenwende

Geplaatst op 13-02-2018

Op vrijdag 9 februari heeft de gemeente Dordrecht samen met Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerkingsverband van AM en Amvest) het startsein voor de bouw van 22 woningen gegeven in Wilgendaal in Dordrecht. Wilgendaal is een deelgebied van gebiedsontwikkeling Wilgenwende waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Wethouder Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, verrichten de feestelijke handeling op de locatie. De 22 woningen van Wilgendaal zijn inmiddels verkocht.

Wilgendaal
De woningen van Wilgendaal, die in prijs varieerden van € 299.800 tot € 494.800 V.O.N, zijn ontworpen door Lugten Malschaert Architecten en geïnspireerd op de herenboerderijen in het landschap van de Biesbosch. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Gebiedsontwikkeling Wilgenwende
Het nieuwe woon- en leefgebied Wilgenwende bestaat straks uit circa 620 woningen in verschillende typen en prijsklassen en vrije kavels met de gewilde architectuurstijl van de jaren dertig. Bij deze stijl sluit de aanleg van bomenlanen, een brede ecologische zone en twee parken, als natuurlijke rustpunten, naadloos aan.

Het gebied wordt in meerdere fasen gerealiseerd. De naam Wilgenwende verwijst naar een prominent aanwezige waterstroom in het Nationaal Park De Biesbosch, die ook wordt doorgezet in het project.
Wilgenwende is gebouwd op basis van veiligheid en rust. Vanzelfsprekend staat hierdoor kindvriendelijkheid centraal binnen deze wijk. Denk hierbij aan de verspreide speelplekken en de maximale snelheid van 30 kilometer.

Aansluitend op de officiële start van de bouw vond er een verkoopevenement plaats voor de volgende fase van het project, een preview van 45 woningen (de Dordtse Terraswoningen en de Quadriga woningen).

Over Amvest
Amvest is actief als fondsmanager én ontwikkelaar op de Nederlandse woningmarkt. Creatief en innovatief in het ontwikkelen van duurzame woningen en levendige woongebieden in de economisch sterke gebieden in Nederland. Inventief als het gaat om het oplossen van complexe vraagstukken van huurders en kopers, van wie de wensen centraal staan. Altijd betrokken met een langetermijnvisie. Alle activiteiten van Amvest zijn gericht op het creëren, onderhouden en behouden van lange termijn relaties. Door zowel te ontwikkelen als te managen, waarborgt Amvest een hoge kwaliteit van het vastgoed in haar fondsen en wordt uitzicht geboden op een hoger rendement.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met hun business Model ‘I AM YOU’ werken zij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Zij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van hun projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Wilgenwende Dordrecht

Contactpersonen Wilgenwende

OZP Makelaars
Makelaar

OZP Makelaars